BELLS, BRASS AND BUBBLES

This is custom heading element

March uit ‘The Occational Oratorio’ Georg Friedrich Händel Minuet uit ‘Berenice’ (1685 – 1759)

The Earl of Oxford’s March William Byrd/arr. Philip Sparke (1539/40 – 1623)

Fanfare uit ‘La Péri’ Paul Dukas (1865 – 1935)

Toccata uit ‘Athalanta’ Aurelio Bonelli (1569 – 1620)

Delen uit ‘Danserije’ Tielman Susato (1510/15 – 1570)

Tribute to Gershwin Beiaardimprovisatie

A Foggy Day George Gershwin/arr. Carl Van Eyndhoven (1898 – 1937)

Swing Low Sweet Chariot Traditional/arr. Carl Van Eyndhoven Fantastic Brass Gilbert Tinner (1965)

West Side Story Leonard Bernstein/arr. Carl Van Eyndhoven (1918 – 1990)

KoperSlag

Koperslag is een ensemble dat bestaat uit koperen blaasinstrumenten en slagwerk dat in 1989 ontstond aan de toenmalige Muziekschool Hilvarenbeek en Omstreken vanuit een initiatief van Sjef Roberts en Jan van den Eijnden. Het ensemble bestaat uit enthousiaste gevorderde koperblazers en slagwerkers. Een aantal musici heeft een afgeronde conservatoriumopleiding achter de rug of studeert daar nog, de overige musici zijn vergevorderde amateurs. Het ensemble verzorgt een kleine serie concerten per jaar.

Jarenlang werd het ensemble aangeduid met de naam ‘Koperensemble Hilvarenbeek’ maar in het voorjaar van 2016 is besloten een naamsverandering door te voeren. Het ensemble heeft geleidelijk aan een meer regionaal karakter gekregen en voortaan heet het ensemble ‘KoperSlag’.

Het ensemble bestaat uit ca. 20 musici die trompet, bugel, hoorn, euphonium, trombone, bastuba en slagwerk spelen. Er wordt in wisselende bezettingen gespeeld afhankelijk van het soort concert, de concertlocatie en de beschikbaarheid van musici. Zo worden (koor)begeleidingen in principe in kleine bezettingen uitgevoerd.

Het brede en gevarieerde repertoire bestaat uit zowel originele (brassband) composities als speciale arrangementen uit alle stijlperioden. Bovendien zijn er enkele musici binnen de eigen gelederen die zelf werken schrijven en arrangeren voor het ensemble.

Het ensemble verzorgde in de loop der jaren talrijke fraaie concerten in een veelvoud van concertlocaties, o.a. in de serie Verrassende Ontmoetingen in Concertzaal Tilburg, de Lidwinakerk in Best, de Verkadefabriek in Den Bosch, Cultureel Centrum Elckerlyc en de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. De muzikale leiding van het gezelschap is van meet af aan in handen van Jan van den Eijnden.