Componistenproject

Het plan

Dik een jaar lang schreven talentvolle muzikanten en componisten werk voor de Tilburgse beiaardautomaat. Zo ontving de stichting elke maand nieuwe composities die te horen waren via de automaat. Over deze muziekstukken en het werk van alle deelnemende componisten was uitgebreid te lezen op de website van de Stichting Vrienden van de Tilburgse Beiaard. Ter afsluiting van dit project, dat werd opgezet door de Tilburgse stadscomponist Anthony Fiumara, zal ook een boek worden uitgegeven.

Inzamelingsactie

Dit boek kan er alleen komen met financiƫle steun van mensen die de Tilburgse beiaard een groot hart toedragen en mee willen helpen om de beiaard en beiaardautomaat ook in de toekomst een zinvolle functie te geven voor de stad Tilburg. De huidige middelen van de Stichting Vrienden van de Tilburge Beiaard schieten echter tekort om dit boek zonder uw steun uit te geven. Daarom start de stichting een inzamelingsactie op via crowdfunding. Binnenkort leest u hier meer over op deze site.

Vijftien componisten

In het boek zullen interviews staan met in totaal vijftien componisten: Fons Mommers, Frans Kerkhofs; Vlad Chlek; Remy Alexander (winnaar van de Tera de Marez Oyens Prijs); Jacq Palinckx (winnaar van de podiumprijs Stichting Jazz); Eveline Vervliet; Amin Ebrahimi; Nicoline Soeter; Merijn Bisschops; Jeroen van Vliet (winnaar van de de Boy Edgar Prijs); Sanne Rambags (winnares van de Edison Jazz/World); Frank Crijns; Evert van Merode; Andreas van Zoelen (winnaar van de Jacques de Leeuw Jong Top Talent Prijs) en Anthony Fiumara.

Alle componisten volgden hun opleiding in Tilburg.